TOP-7.1.1-16-H-024-5

 Infoblokk

Jót tenni jól Marcaliért

 

Megvalósult programjainkról röviden és képekkel:

Önkéntes alapozó és haladó menedzsment képzés

A képzés célja az önkéntesség népszerűsítése, szakmai együttműködés keretében. Szakmai partnerszervezeteink: a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium, a Ziehl-Abegg Kft és a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének Marcali Csoportja volt. A képzésnek a Marcali Kulturális Korzó adott helyt, technikai eszközöket bocsátott az előadók részére, illetve a képzés teljes idejére catering szolgáltatást biztosított a Mester Cukrászda és Étterem.

A részt vevők a képzés elvégzéséről tanúsítványt vehettek át.

 

SZESZK Idősek Otthonában virágoskert kialakítása, padok festése:

Önkéntes munkával az idősek által használt padok felújítása valósult meg. A részt vevők számára a társadalmi értékek, a szolidaritás erősítése, más korosztályok megismerése, velük való bánásmód megtapasztalása, illetve a bentlakók számára a társadalmi izoláció csökkentése volt a cél.

 

Városi séta két alkalommal Marcali város közterein:

  1. Szeptemberi séta a Nagypincéhez

2021. szeptember 11.-én könnyed sétára vártuk a város lakosságát, melyen szép számmal megjelentek azok, akik még ki akarták használni a szeptemberi jó időt. A Berzsenyi lakótelepen át a Boldog Gizella templomnál megpihentünk, ahol megnéztük az oltárképet, és Kling József fából faragott képeit. A templom előtt Szent Kristóf szobra előtt elhaladva indultunk tovább a Marcali-hát domborulatai felé.  Az első útelágazásnál elértünk a Horváth kereszthez, majd utunk végén megérkeztünk a Nagypincéhez, ahonnan megcsodáltuk a Balatoni panorámát.

  1. Őszi séta a városban

2021. október 29-én Marcali város lakosságát egy kis sétára invitáltuk. A péntek délután megtartott sétán sokan részt vettek. A séta célja a lakosság figyelmének felhívása volt az egészségmegőrzésre. A séta során a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének Marcali Csoportjának vezetője tájékoztatta a részt vevőket, hogy milyen nehézségekkel küzdenek a mozgáskorlátozottak.